Delaftale i handelskrig kan blive udsat til næste år

Ifølge "folk tæt på Det Hvide Hus" kan aftalen mellem Kina og USA blive udskudt til næste år, skriver Reuters.
Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Færdiggørelsen af en delaftale på handelsområdet mellem USA og Kina kan meget vel ende med at blive udsat til næste år, skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til handelseksperter og "folk tæt på Det Hvide Hus."

Og det er ikke noget, som aktiemarkederne bryder sig om.

Efter en let negativ start på handlen på Wall Street onsdag er pessimismen taget kraftigt til i styrke, og efter knap fire timers handel falder S&P 500-indekset med 0,9 pct., Nasdaq-indekset sætter sig 1,1 pct., og Dow Jones-indekset falder med 0,9 pct.

Den 11. oktober lød udmeldingen fra USA's præsident, Donald Trump, og amerikanernes finansminister, Steven Mnuchin, at en delaftale kunne tage op til fem uger at færdiggøre.

Den tidsramme er nu passeret, og der er fortsat ikke faldet en aftale på plads. I stedet er usikkerheden tiltaget, efter at Senatet i USA blandt andet har vedtaget en resolution om at beskytte menneskerettighederne i Hongkong, hvilket har fået kineserne til at bede USA om at holde op med at blande sig i Kinas anliggende med Hongkong.

Samtidig har Donald Trump gentaget sin trussel om en mulig forhøjelse af toldsatserne på kinesisk import, hvis der ikke kan opnås enighed om en delaftale.

Trump: Jeg forhøjer bare tariffer hvis vi ikke lander en handelsaftale

Økonomisk usikkerhed og et presset marked rammer endnu en papirproducent 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også