Rockwools returordning er nu tilgængelig i 21 lande

Isoleringsgiganten kræver ny EU-lovgivning for at sætte gang i brugen af genanvendte materialer i nybyggeri.
Rockwools topchef, Jens Birgersson. 1. september overlader han dog tøjlerne til Jes Munk Hansen, der i dag er topchef i Terma. | Foto: Stine Bidstrup
Rockwools topchef, Jens Birgersson. 1. september overlader han dog tøjlerne til Jes Munk Hansen, der i dag er topchef i Terma. | Foto: Stine Bidstrup
af Marketwire & CleantechWatch

Rockwools returprogram, Rockcycle, er efter tilføjelsen af Indien, Kina og Slovenien nu tilgængeligt i 21 lande globalt – herunder i Nordamerika, Europa og Asien.

Det skriver isoleringskoncernen i en meddelelse mandag eftermiddag.

Med Rockcycle tager Rockwool stenuldsmateriale tilbage fra bygge-, renoverings- og nedrivningspladser og genanvender det i produktionsprocessen for at lave nye Rockwool-produkter.

Ved indgangen til 2022 tilbød koncernen returordningen på 17 af sine markeder. Målet inden 2030 er at tilbyde Rockcycle i mindst 30 lande.

”Byggebranchen har et affaldsproblem. Værdifulde materialer er alt for ofte uindsamlede og fejldirigeret til almindeligt affald, som ender på lossepladsen. Heldigvis er en iboende egenskab ved stenuld, at den kan genbruges i det uendelige og stadig bevare sine mekaniske og ydeevne egenskaber,” siger Mirella Vitale, Senior Vice President i Rockwool Group.

Der mangler ifølge Rockwool dog lovgivning på området for at tilskynde til genbrug.

”EU-lovgivningen bør stille krav og give incitamenter til at bruge holdbare og genanvendelige materialer til at renovere eksisterende og opføre nye bygninger og for at øge omkostningerne til lossepladser, så genanvendelige materialer kan fortsætte med at tilføje værdi i en cirkulær økonomi og samtidig reducere affald,” siger Mirella Vitale.

Allerede i 2022 slog Rockwool på tromme for mere genanvendelse i byggebranchen. Det kom som reaktion på, at kapaciteten på isoleringsgigantens danske fabrikker i Øster Doense og Vamdrup for at omsmelte gammel stenuld til ny på ingen måde var nået, som tidligere beskrevet i CleantechWatch.

Her lød det fra Christian Kofod, isoleringsgigantens bæredygtighedschef, at selskabet i over et årti har arbejdet på sin returordning for at sikre, at al indsamlet stenuld også bliver nyt isoleringsmateriale.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også