Del af Kerteminde Forsyning trues af ny lov

Lovgivningen kan betyde, at forsyningsselskabet i værste fald er nødt til at sælge del af anlægget, hvor kompost forarbejdes.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Kerteminde Forsynings tilbud om at komme og aflevere sit haveaffald på genbrugspladsen og senere hente noget af det igen omdannet til kompost – kvit og frit – kan snart være en saga blot. 

Den ordning møder nemlig ikke samme begejstring på Christiansborg, hvorfor en ny lov har set lyset, som siger, at kommunalt ejede forsyningsselskaber ikke må bearbejde det affald, der bliver indleveret på pladsen, og det i stedet er private aktører, der skal tage sig af det, skriver lokalmediet Kerteminde Ugeavis

Det betyder, at Kerteminde Forsyning kan risikere at skulle sælge den bid af genbrugspladsen, hvor man i dag kan aflevere haveaffald, da selskabet ifølge loven ikke længere må eje den – en løsning, der skal være på plads inden 1. juli 2024. 

”Vi har gjort indsigelse imod loven, så vi håber på, at vi kan nøjes med at lade driften overgå til private men fortsætte med at eje anlægget. Hvis lovgiverne fastholder kravet om, at Kerteminde Forsyning ikke må eje komposteringsanlægget, så bliver det hele noget kompliceret,” siger direktør for Kerteminde Forsyning Michael Høj-Larsen til avisen.

Ved overtagelsen af anlægget fra en privat aktør frygter direktøren desuden, at komposten i stedet vil blive solgt til andre erhvervsdrivende, og Kerteminde Forsyning endda kan risikere at punge ud, da det som forsyningsselskab har pligt til at sørge for, at der er et sted at aflevere haveaffaldet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også