Aalborggenseres regning for affaldsafhentning stiger med 50 pct.

En fejl har medført, at en stor gruppe kunder er sluppet billigere, end de skulle, for at få hentet deres affald.
Foto: Nordfyns Kommune
Foto: Nordfyns Kommune

Sommerhusejere i Aalborg Kommune skal til at have penge op af lommerne, efter at gebyret for at få afhentet affald ved en lovændring 1. april 2022 steg, tømningsfrekvensen skulle ændres, og affaldet nu skulle samles i 140 liters containere i stedet for 100 liters sække. 

Det skriver Nordjyske

Taksterne blev fejlagtigt ikke justeret til at afspejlede, at sommerhuse får 35 tømninger om året mod helårsboligernes 26 tømninger, og derfor stiger regningen med cirka 50 pct. fra årsskiftet for de aalborgensiske sommerhusejere, som har ugetømning i dele af året og 14-dages tømning i resten af året.

Ifølge renovationschef Jens Boye betyder det, at sommerhusejere, der har ugetømning i dele af året og 14- dages tømning i resten af året, vil få en regning på 925 kr. mod 600 kr. i dag for en 140 liters spand, mens en 190 liters spand vil stige fra 625 til 950 kr.

Aalborg Forsyning har først skullet have godkendt de nye takster. Det er nu sket i klima- og miljøudvalget, og formelt skal byrådet også godkende. Ifølge renovationschef Jens Boye går man i gang med at informere sommerhusejere og kolonihaveforeninger, så snart byrådet har godkendt taksterne. 

Når det er sket, skal sommerhusejerne og kolonihaveforeningerne informeres om ændringerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også