Ny affaldssortering i Randers medfører nye el-drevne skraldebiler

Fra maj 2024 skal de skraldebiler, som varetager affaldsindsamlingen for Affald & Genbrug være emissionsfri. 
Foto: Urbaser/Sønderborg Forsyning
Foto: Urbaser/Sønderborg Forsyning

Når borgerne i Randers Kommune går over til en ny affaldssortering i maj 2024, følger der nye og mere miljøvenlige skraldebiler med, skriver Randers Amtsavis.

Det sker, fordi Affald & Genbrug ved Randers Kommune har krævet af sine nye skraldebiler, at 80 pct. af alle tømninger skal foretages af emissionsfri skraldebiler, hvor Marius Pedersen står klar til at varetage opgaven el-drevne skraldebiler.

”Vi har sat nogle meget klare klimamål, og har fået en god aftale, som vi er godt tilfredse med. Faktisk leverer den nye aftale mere end forventet, når vi ser på, hvor hurtigt vi kommer til at overgå til emissionsfri skraldebiler. Det er glædeligt at se, at vi med vores krav kan være med til at rykke på den grønne omstilling,” siger Jens Peter Hansen, næstformand for Miljø-og Teknikudvalget ved Randers Kommune, til mediet. 

Anders Nygaard, der er regionschef i Marius Pedersen, fortæller, at selskabet allerede har gode driftserfaringer med de el-drevne indsamlingsbiler, som det har anskaffet inden for de sidste par år, og han glæder sig dermed til at øge flåden af elbiler. 

De skraldebiler som på grund af rækkevidde ikke kan køre på batterier, kommer til at køre på biodiesel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også