Plastemballagen halter efter genanvendelsesmål

Teknologien i Danmark og Europa er ikke i stand til at genanvende de sorte emballager, vores kød kommer i.
Den sorte emballage, som kødet i supermarkedernes kølediske ligger i, er meget svær at genanvende. | Foto: Finn Frandsen
Den sorte emballage, som kødet i supermarkedernes kølediske ligger i, er meget svær at genanvende. | Foto: Finn Frandsen

Selvom Affaldsbekendtgørelsens ti affaldsfraktioner nu er implementeret, kniber det med at leve op til de grønne ambitioner og få genanvendt vores plastemballage som kødbakker og shampooflasker – de såkaldte PET-bakker.. Det er nemlig kun 23 pct. af plastemballagen, som ifølge Miljøstyrelsen bliver genanvendt.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

    Tilfredshed med CCS-udspil

    For abonnenter

    Læs også