Dansk virksomhed har videreudviklet affaldsrapport: Kan hjælpe med dokumentation af CO2-aftryk

Affaldsrapport fra den digitale virksomhed Junkbusters kan beregne genanvendelsesgrad og CO2-aftryk fra affald og afhjælpe dokumentationskrav.
Junkbusters har oplevet stigende fokus fra kunderne på CO2-udledning. | Foto: Junkbusters Pr
Junkbusters har oplevet stigende fokus fra kunderne på CO2-udledning. | Foto: Junkbusters Pr

De seneste år er overblik over især udledning af CO2 blevet et vigtigt målepunkt for virksomheder. Den erfaring har man gjort sig hos Junkbusters, der henter alle former for affald, fra storskrald og byggeaffald til elektronik, hos sine kunder.

Samtidig er kravene til dokumentation for, at virksomhederne lever op til miljøkravene, skærpet. Derfor har Junkbusters udviklet en ny version af deres digitale affaldsrapport, som ifølge virksomheden gør det muligt for deres kunder at få et hurtigt billede af, hvad der sker med det affald, der bliver hentet hos dem. 

”Stort set alt, der rimer på bæredygtighed, måles i, hvor meget CO2 man sparer miljøet for. Den tendens har også sneget sig ind i virksomhedernes affaldshåndtering. Derfor var det helt oplagt og nødvendigt at tage denne funktion med i systemets opgradering,” fortæller Steffen Rasmussen, der er stifter og adm. direktør hos Junkbusters, i en pressemeddelelse. 

Den nye funktion i it-løsningen giver virksomheder et opdateret billede af, hvor meget CO2 der produceres i perioder eller totalt og på mange forskellige parametre. Det kan for eksempel være per afhentning, per byggeplads, per affaldstype, per tidsperiode eller per ordre.

”Vi hører fra mange af vores kunder, at de ikke blot bruger de tilgængelige oplysninger som dokumentation i deres ESG-rapporterer. Mange tager skridtet videre og bruger informationerne i både det strategiske arbejde og på et mere operationelt niveau i de enkelte teams. De benytter sig altså af muligheden for at træffe små og store beslutninger ud fra data og ikke ud fra deres egen mavefornemmelse,” siger Steffen Rasmussen.

Rapporterne genereres blandt andet ud fra data som antal kørte kilometer, hvilken slags lastbil der anvendes, om den kører på gas eller diesel samt hvilket sorteringsanlæg, affaldet leveres til, da behandlingen af affald ifølge Junkbusters kan være meget forskellig afhængigt af, hvor det afleveres.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også