Marius Pedersen slår egne salgsforventninger – indtjeningen daler

Miljø- og renovationskoncernen spår fald i både omsætning og indtjening i 2023 som følge af høj inflation og mulig recession i Europa.
Foto: Marius Pedersen
Foto: Marius Pedersen

Marius Pedersen har holdt skindet på næsen i et 2022, som virksomheden på forhånd havde spået betydeligt vanskeligere end forrige år, hvor indtjeningen slog rekord. 

Af et driftsresultat (ebit) på 551 mio. kr. landede 416 mio. kr. sidste år på bunden. Det er en tilbagegang på cirka 4 pct. sammenlignet med 2021, men i den høje ende af selskabets egne forventninger til en indtjening i intervallet 350-425 mio. kr.

På toplinjen slog miljø- og renovationskoncernen atter rekord i 2022 med en samlet omsætning på 4,49 mia. kr. – betydeligt højere end de på forhånd spåede 3,7-3,8 mia. kr, ledelsen så for sig for et år siden efter Ukraine-krigens udbrud.

”Den samlede indvirkning (fra krigen, red.) på indtjeningen har været begrænset for Marius Pedersen Gruppen. Som følge heraf endte omsætningen højere end forventet og indtjening i den øvre del af det forventede interval,” skriver selskabet i sin årsberetning. Samlet betegner ledelsen resultatet som ”meget tilfredsstillende”.

Spår fald på top og bund

Udover Danmark har Marius Pedersen aktiviteter i Tjekkiet og Slovakiet, hvor selskabet foruden fragt af en lang række affaldstyper også driver anlæg til behandling af forskellige affaldsfraktioner. 

2022 har budt på opkøb i alle tre lande, skriver selskabet. I Danmark købte koncernen sidste forår blandt andet den familieejede vognmandsvirksomhed RTR Gruppen, der med base i Roskilde gør sig inden for renovationskørsel med erhvervsaffald. Og i april i år købte Marius Pedersen den sidste halvdel af aktierne i Odense Affaldssortering A/S, der driver et mindre anlæg til sortering af forskellige fraktioner på havnen i Odense. 

”Koncernen har fortsat interesse i potentielle opkøb i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet,” skriver Maruis Pedersen i en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabet. Samtidig gør ledelsen opmærksom på, at der er gang i et 2023, der ventes at byde på fald i både omsætning og resultat for året.

”Udsigterne for 2023 er behæftet med usikkerhed og påvirket af den nuværende høje inflation og mulige recession i Europa, hvilket har reduceret klarheden for, hvad man kan forvente i 2023. Koncernen har oplevet lav påvirkning indtil videre, men det er endnu for tidligt at forudsige langsigtet indvirkning på vores forskellige kundesegmenter,” står der i årsberetningen.

Konkret spår Marius Pedersen en omsætning på 3,9-4,1 mia. kr. og et resultat efter skat i intervallet 350-375 mio. kr. Investeringsniveauet inklusive opkøb vil ligne det fra 2022 på knap 800 mio. kr., skriver selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også