Leverandør vil sikre skraldebiler mod at blive brugt til terror

Phoenix Danmark har udviklet nøglebrik, der skal gøre det umuligt at bruge skraldebiler til overlagt personpåkørsel. Det kræver dog, at man ser på færdselsreglerne. 
Foto: Morten Lau-nielsen
Foto: Morten Lau-nielsen

Phoenix Danmark, der leverer renovationsbiler til både dagrenovation og indsamling af industriaffald, har udviklet en sikkerhedsanordning, der skal gøre det umuligt at benytte virksomhedens lastbiler til terror.

Inden for de seneste år har der flere gange været begået terrorhandlinger ved hjælp af biler – blandt andet i sommeren 2016 i Nice, hvor en 19 ton tung lastbil pløjede ind i en menneskemængde og dræbte 85, og senere samme år, da en lastbil drønede ind i et julemarked i Berlin med 12 omkomne til følge. 

Det har fået flere aktører til at arbejde med løsninger, der kan forhindre terrorister i at bruge lastbiler til terrorhandlinger. Nu kommer Phoenix Danmark med en nøglebrik, der skal forhindre skraldebiler i at blive stjålet og brugt til terror, skriver Børsen.

Systemet fungerer på den måde, at chaufføren bærer en elektronisk nøglebrik på sig. Hvis han eller nøglebrikken ikke er i nærheden af førerhuset, kan bilen ikke kan køre mere end fem kilometer i timen. 

Hvis nøglebrikken skal kunne bruges optimalt, er det imidlertid nødvendigt, at færdselsreglerne ses efter i sømmene, mener virksomheden. Færdelsloven beskriver blandt andet, at chaufførerne som terrorsikring skal låse bilerne, når de lader dem ude af syne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også