Lego vil lave klodser af genanvendte plastflasker

Lego bruger 130.000 ton plast om året, og målet er, at alle nye, fossile materialer skal være udskiftet i 2030, skriver Børsen.
Lego har i lang tid arbejdet med at finde et genanvendt materiale, der kan bruges i fremstillingen af selskabets ikoniske klodser. | Foto: Jonathan Nackstrand
Lego har i lang tid arbejdet med at finde et genanvendt materiale, der kan bruges i fremstillingen af selskabets ikoniske klodser. | Foto: Jonathan Nackstrand

Lego vil bruge genanvendte plastflasker af typen PET til at lave klodser, og ifølge bæredygtighedschef Tim Brooks vil legetøjsvirksomheden være i stand til at lave produkter, der er lavet af genanvendt PET (RPET), inden 2030, Det skriver Børsen.

“Jeg vil ikke sætte dato på, men vi har det godt med materialet,” siger han.

Lego bruger i dag 130.000 ton plast om året, og målsætningen er, at alle nye, fossile materialer skal være udskiftet i 2030. En af løsningerne er brug af RPET, og 150 medarbejdere har testet 250 RPET-variationer for at nå frem til det materiale, som Lego nu satser på.

Udfordringen ved det nye materiale er blandt andet, at farverne varierer mere, at Lego skal kunne sikre sporbarhed og leveringssikkerhed, samt at lyden af RPET-klodserne er anderledes, når de rammer imod hinanden eller et bord, end de traditionelle Lego-klodser.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie DetailWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også