Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Historier fra særligt affalds- og genvindingsindustrien har trukket overskrifter den seneste uge med både en affaldsstrid på Bornholm og flere regnskaber på tapetet. 
Direktør i Elretur, Morten Harboe-Jepsen, regner med, at nonprofitorganisationens nye anlæg til skrottet elektronik vil sætte nye standarder i Europa. | Foto: Elretur / Pr
Direktør i Elretur, Morten Harboe-Jepsen, regner med, at nonprofitorganisationens nye anlæg til skrottet elektronik vil sætte nye standarder i Europa. | Foto: Elretur / Pr

Den sidste uge inden juleaften begyndte med en udvikling i affaldsstriden mellem det kommunale affaldsselskab Bofa og renovatøren HCS på Bornholm, der ifølge Bornholms Regionskommune meget vel kan ende i en voldgiftssag.

Det fortalte Louise Lyng Bojesen, centerchef for natur, miljø og fritid ved Bornholms Regionskommune, i et interview med CleantechWatch mandag. 

Udtalelsen kom i kølvandet på en længerevarende konflikt mellem Bofa og HCS, der i sidste uge endte med, at Bornholms Regionskommune med øjeblikkelig virkning ophævede sin kontrakt med HCS.

Ugen har i øvrigt budt på historien om de to genanvendelsesvirksomheder HJ Hansen Recycling Group og Stena Recycling, der sammen med nonprofitorganisationen Elretur nu er nået et skridt videre i planerne om at sikre, at mere danskernes kasserede elektronik forlader affaldsstrømmen.

De tre parter har nu stiftet to nye selskaber, der skal drive to anlæg til genanvendelse af elektronik, og de har gennem længere tid testet forskellige teknologier og fremgangsmåder til at gøre det mest optimalt, lød det tidligere på ugen. 

”Jeg forventer, at anlæggenes særlige procesteknologi og volumen vil sætte nye standarder i Europa og placere Danmark helt fremme i førergruppen inden for europæisk genbrug af elektronik og el-produkter,” lød det fra direktør i Elretur, Morten Harboe-Jepsen. 

Det var ikke den eneste historie om HJ Hansen Recycling Group, der fyldte i spalterne hos CleantechWatch denne uge. 

Genvindingsvirksomheden kunne nemlig også løfte sløret for sit regnskab for regnskabsåret 2021/22, der trods markedsudfordringer slog rekord.

”Det har været et år med store udfordringer som følge af krigen i Ukraine, øget inflation, stigninger i energipriser og faldende aktivitet i samfundet generelt. Det til trods kommer vi ud på den anden side med et særdeles flot resultat,” sagde Mogens Bach Christensen, der er adm. direktør i HJ Hansen Recycling Group, til CleantechWatch torsdag. 

Også industrikoncernen AVK, der producerer ventiler til vand- og gasforsyning, kunne denne uge præsentere et rekordregnskab for sit forskudte regnskabsår med en omsætningsvækst på 18 pct. og et rekordresultat efter skat på mere end en halv mio. kr. 

Regnskabsåret i AVK har budt på vækst i samtlige af koncernens tre forretningsområder og på stort set alle markeder, lød det tidligere på ugen fra Niels Aage Kjær, der er ejer og adm. direktør i AVK. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også