Femern-selskab: Knap 90 pct. af affald fra Femern-projektet bliver sorteret

Siden årets begyndelse er mere end hundredvis ton affald fra byggeriet af Femern-forbindelsen blevet sorteret og røget til genanvendelse, lyder det fra miljøchef.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Mere end 250 ton jern, stål, aluminium, madaffald, plastik og andet affald fra Femern-projektet er blevet finsorteret for at blive oparbejdet til genanvendelse i nye produkter fra årets første måneder og frem til august. Dermed er det lykkedes at få næsten 90 pct. af den totale affaldsmængde ind i et cirkulært loop, lyder det fra Kjartan Butzbach, miljøchef hos FLC, som står for opførelsen af fleksible pavillonbygninger til indkvartering og fællesfaciliteter til tunnelarbejderne på i alt 30.000 kvadratmeter i forbindelse med Femern-projektet.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Rent praktisk lader det sig gøre ved en ordning, der efterligner de ti affaldsfraktioner i private husholdninger, hvor containere opstilles til sortering af pap og papir, plastik, jern og stål, aluminium, glas og madaffald på byggepladsen.

”Når de indsamlede materialer går til genanvendelse, skal der produceres tilsvarende færre nye materialer. Dette kan omregnes til en CO2-besparelse fra januar til august på 660.000 kilogram CO2,” siger Kjartan Butzbach.

Som værende Europas største anlægsprojekt medfølger der et ansvar for at efterlade så lille et miljø- og CO2-aftryk som muligt, lyder det fra ham.

Vindmølleproducent klar med genanvendelige blade til landmøller

Quantafuel tager første spadestik til plastsorteringsanlæg

Nordmænd investerer milliarder i nyt anlæg til genanvendelige bilbatterier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også