CleantechWatch

Transportorganisationer vil have støtte til privat affaldsindsamling

DI Transport og ATL efterspørger, at der bliver udarbejdet en samlet plan for kompensation af private virksomheder, der udfører affaldsindsamling for kommunerne.

Foto: Julie Søgaard/Watch Medier

Der er behov for en samlet plan for, hvordan private virksomheder, der udfører affaldsopgaver for kommunerne, skal kompenseres, lyder det fra DI Transport og Transportens Arbejdsgivere (ATL).

Det skriver nichemediet Transporttidende.

Kompensationen skal gå til de stigende udgifter, de private virksomheder har til brændstoffer og bliver efterspurgt på baggrund af, at der nu er bevilget ekstra midler til den kollektive transport som en direkte konsekvens af de stigende priser på brændstoffer.

”Det er kun positivt, at regeringen nu har bevilget en ekstraordinær pulje til de regionale trafikselskaber for at kompensere for stigende udgifter til den kollektive trafik. Men den glemmer, at der udføres en række andre opgaver af private virksomheder for det offentlige – ikke mindst indsamling af husholdningsaffald,” siger Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport, til mediet.

Han tilføjer, at ligesom de private operatører i den kollektive trafik kører affaldsvirksomhederne på lange kontrakter, og der har traditionelt ikke været taget højde for voldsomme stigninger på brændstoffer i perioden, hvilket nu rammer dem hårdt.

Forsyning med dyreste affaldsordning langer ud efter Cepos-analyse

Cepos peger på mulig milliardbesparelse i den kommunale affaldsindsamling

Nordsjællandsk kommune sætter taksterne på affald op

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs