Nomadeskrot i Bording bliver nu fjernet

37 skibscontainer og ni lastbilanhængere fyldt med elektronikskrald har uden tilladelse siden 2019 være opbevaret på en industrigrund. Men nu flyttes det hele, lover ejeren.
Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK
Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK

Herning-virksomheden Fragmentum flytter nu efter påbud fra kommunen og politianmeldelse sine store mængder neddelt elektronikskrot til en grund på Sjælland, hvor virksomheden har opnået de nødvendige tilladelser. Det skriver Herning Folkeblad.

Siden efteråret 2019 har der på en industrigrund i Bording stået 37 lukkede skibscontainere og ni lastbilanhængere med elektronikskrot, som Fragmentum i 2018 påtog sig at rydde op i efter et konkursbo.

Siden er den enorme mængde skrot, kaldet nomade-skrottet, blevet flyttet rundt i flere forskellige kommuner, før det endte i Ikast-Brande Kommune, skriver avisen.

Brian Friis Knudsen, direktør for Fragmentum, der behandler elektronikskrot og ser det som en ressource, fortæller til Herning Folkeblad, at det neddelte skrot vil blive behandlet i virksomhedens anlæg på Sjælland.

”Jeg er afhængig af eksterne partnere, men vi har fokus på at komme af grunden i Bording så hurtigt som muligt,” siger Brian Friis Knudsen til avisen.

Danmark bagud på elektronikindsamling: Tyveri er en af årsagerne

Elretur vil syvdoble genbrug med Stena Recycling-anlæg


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også