CleantechWatch

Nomadeskrot i Bording bliver nu fjernet

37 skibscontainer og ni lastbilanhængere fyldt med elektronikskrald har uden tilladelse siden 2019 være opbevaret på en industrigrund. Men nu flyttes det hele, lover ejeren.

Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK

Herning-virksomheden Fragmentum flytter nu efter påbud fra kommunen og politianmeldelse sine store mængder neddelt elektronikskrot til en grund på Sjælland, hvor virksomheden har opnået de nødvendige tilladelser. Det skriver Herning Folkeblad.

Siden efteråret 2019 har der på en industrigrund i Bording stået 37 lukkede skibscontainere og ni lastbilanhængere med elektronikskrot, som Fragmentum i 2018 påtog sig at rydde op i efter et konkursbo.

Siden er den enorme mængde skrot, kaldet nomade-skrottet, blevet flyttet rundt i flere forskellige kommuner, før det endte i Ikast-Brande Kommune, skriver avisen.

Brian Friis Knudsen, direktør for Fragmentum, der behandler elektronikskrot og ser det som en ressource, fortæller til Herning Folkeblad, at det neddelte skrot vil blive behandlet i virksomhedens anlæg på Sjælland.

”Jeg er afhængig af eksterne partnere, men vi har fokus på at komme af grunden i Bording så hurtigt som muligt,” siger Brian Friis Knudsen til avisen.

Danmark bagud på elektronikindsamling: Tyveri er en af årsagerne

Elretur vil syvdoble genbrug med Stena Recycling-anlæg


Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs