CleantechWatch

Affaldsselskab har bygget kvashegn ved 21 skoler

Renosyd har sammen med Odder og Skanderborg kommuner opført kvashegn, som borgerne kan lægge deres haveaffald i.

Eksempel på et kvashegn. Dette står omkring bærbuske på Amager. | Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

I stedet for at køre på Renosyds genbrugspladser med haveaffald opfordres borgerne nu til i stedet at lægge grene, kviste og hækafklip i de nyetablerede kvashegn.

Sammen med Odder og Skanderborg kommuner er Renosyd tæt på at have opført ialt én kilometer kvashegn ved 21 skoler i kommunerne. Og nu skal hegnene fyldes med borgernes haveaffald, skriver Renosyd på sin hjemmeside.

Det meste haveaffald er velkommen i hegnene. For eksempel er grene, kviste og hækafklip velegnet til at fylde hegnene op med, mens der af hensyn til børnene lyder et nej tak til grene med torne.

Fyldte kvashegn er gode for klimaet, da kvaset binder CO2, når det nedbrydes langsomt. Samtidig udgør hegnene et godt hjem for dyr og insekter.

Sidst, men ikke mindst, skal Renosyd ikke bruge ressourcer på at fragte og behandle haveaffaldet på komposteringsanlægget, skriver affaldsselskabet.

Mangel på affaldstræ presser producent af spånplader

62 borgmestre vil have droppet konkurrenceudsættelsen på affaldsenergi


Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs