Britisk undersøgelse får ngo'er til at tvivle på effekten af plastgenanvendelse

Organisationer vurderer på baggrund af undersøgelse af britiske husstande, at 100 mia. stykker plast årligt smides ud i Storbritannien.
Foto: SDU / PR
Foto: SDU / PR

I maj organiserede ngo’erne Greenpeace og Everyday Plastic en undersøgelse, hvor knap 100.000 britiske husstande dokumenterede deres plastaffald, og resultaterne, der nu foreligger, vækker stor bekymring på den anden side af Nordsøen.

Den gennemsnitlige deltagende husstand i undersøgelsen smed 66 stykker plast på en uge, og på den baggrund vurderer Greenpeace og Everyday Plastic, at i omegnen af 100 mia. stykker plast årligt bliver smidt ud i Storbritannien.

Det skriver BBC.

Mængderne af plastaffald får ngo’erne til at betvivle, at genanvendelsen af plast nytter ret meget i det store billede.

”At lade som om, vi kan sortere det her med genbrug, er bare industriens greenwashing. Vi skaber hundrede milliarder stykker plastikaffald om året, og genbrug gør næppe et indhug,” siger Chris Thorne fra Greenpeace UK til mediet.

Ifølge de britiske myndigheders opgørelse fra 2021 blev der genereret mere end 2,5 mio. ton plastemballageaffald, hvoraf 44,2 pct. blev genanvendt. Heraf finder godt halvdelen sted i Storbritannien, mens resten eksporteres med Tyrkiet som største aftagerland.

Indien forbyder engangsplast

Aarhus Universitet åbner center for forskning i plastnedbrydelse

Allerød-virksomhed sikrer sig tocifret millionstøtte til kemisk plastgenanvendelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også