CleantechWatch

I Billund Kommune sorteres madaffald i papirposer

Den grønne plastpose, som størstedelen af landets borgere smider deres madaffald i, er byttet ud med en papirpose i Billund. Poserne kan nemt nedbrydes og få ny funktion.

Den grønne plastpose, der omfavner de fleste danske borgeres madaffald er skiftet ud med en brun papirpose i Billund Kommune. | Foto: Mads Nissen

Når borgerne i Billund smider sit madaffald ud, ryger det ned i en brun papirpose med grønt tryk i stedet for den grønne plastpose, som størstedelen af kommunerne sorterer i.

Det skriver Ugeavisen Grindsted.

Det skyldes ifølge Karl Grundahl, miljøchef ved Billund Kommune, den proces, som madaffaldet gennemgår. I rensninganlægget bliver maden kørt sammen med slam, hvilket betyder, at det rådner – en såkaldt bioforgasning. På den måde er man i Billund Kommune fri for at skulle pille de grønne plastposer ud af affaldsloopet før den videre proces.

Den blandede masse afgiver gas, som så omdannes til varme og el.

”Det er et ret fint system, der er meget effektivt,” siger Karl Grundahl til mediet og tilføjer, at i processen indgår både papirposerne, som man selv putter sit madaffald i, og de papirsække, som man senere smider papirposerne ud i.

Bigadan tabte udbud bornholmsk madaffald: Ville beholde affaldet på øen

Gemidan skal håndtere bornholmsk madaffald

750 nye sorteringspunkter skal få København i mål med genanvendelse

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs