CleantechWatch

Stena Recycling-samarbejde skal gøre bæredygtig bilskrotning nemmere

Nyt samarbejde mellem genvindingsvirksomheden Stena Recycling og Applus Bilsyn gør skrotning mere tilgængeligt og sikrer miljørigtig genanvendelse af minimum 95 pct. af en bil i en lang række synshaller landet over.

Foto: Kim Agersten

For at gøre det lettere for for bilejere at indlevere deres bil til skrotning og samtidig skrue op for genanvendeligheden af metaller og komponenter fra køretøjer har et samarbejde mellem Stena Recycling og Applus Bilsyn set lyset.

Det skriver sidstnævnte part i en pressemeddelelse.

”Samarbejdet med Applus Bilsyn betyder, at bilister fremover også kan indlevere deres bil til skrotning i 65 Applus-synshaller rundt om i landet. Fordi vi får mange flere indleveringssteder og bliver mere tilgængelige lokalt, får flere bilejere mulighed for at køre deres bil til skrotning hos os,” lyder det fra udviklingsdirektør hos Stena Recycling, Jakob Kristensen, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at han dermed tror på at kunne hjælpe flere danskere til en korrekt og mere bæredygtig måde at genanvende bilen på.

Stena Recycling forventer, at de nye indleveringsmuligheder til skrotning især kommer til at gavne bilindustrien, lyder det.

”I øjeblikket arbejder vi sammen med 14 certificerede autoophuggere i Danmark, og samarbejdet betyder, at minimum 95 pct. af en bil, vi sender til skrotning, bliver genanvendt i en anden industri. På den måde er vi med til at samle metaller og elektroniske komponenter fra brugte køretøjer og sende dem videre til bilproducerende lande såsom Tyskland og Sverige, hvor de bogstaveligt talt kører videre i nye køretøjer,” lyder det fra Jakob Kristensen.

Han fortæller afslutningsvis, at målsætningen med samarbejdet på sigt er at genvinde 100 procent af et køretøj, og på den måde at bidrage til bedre materialeudnyttelse og at reducere industriens CO2-udledning.

Tyske bil- og batterifabrikanter vil sætte genanvendelsespas på alle batterier

Stena Recycling gør klar til at genanvende elbilbatterier som led i investeringsstrategi

Stena vil øge genanvendelsen af plast fra danskernes toiletter

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs