CleantechWatch

Professor: Affalds­varme skal i fremtiden være en stabil backup til Power-to-X

Selvom overskudsvarme fra Power-to-X forventes at levere en stor del af varmen i fremtidens varmeforsyning, så vil affaldsforbrænding stadigvæk spille en vigtig rolle. Det mener professor Henrik Wenzel fra SDU.

Foto: Jens Dresling

På sigt ventes Power-to-X at stå for en stor del af varmen i fjernvarmenettet i form af overskudsvarme fra brintproduktionen. Men der skal være et alternativ, for at sikre forsyningssikkerheden, mener Henrik Wenzel, professor ved Institut for Grøn Teknologi ved Syddansk Universitet.

”Brintproduktionen er afhængig af vind og derfor er det vigtigt, at affaldssektoren kan levere en stabil backup,” siger han til Energy Supply.

Derfor mener han, at affaldssektoren skal omstilles til at være mere sæsonbetinget, da det typisk blæser mindre om vinteren, hvor der samtidig er et større varmebehov.

Her tvivler professoren dog på, at den igangværende privatisering af affaldssektoren kan skabe de rette incitamenter for aktørerne i branchen.

Folketingskandidat for SF bekymret over øget privatisering i affaldssektoren

Pernille Weiss ser eksportforbud som potentiel tvist i EU-affaldsforhandlinger

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs