CleantechWatch

Elbiler skal samle pant ind i Aarhus i nyt forsøg

City Logistic kører ind i byen med varer, og i stedet for at køre tomme tilbage, tager de nu i et samarbejde med Dansk Retursystem pantsække med retur fra byens restauranter, hoteller og kontorer.

Foto: Dansk Retursystem/PR

Når lastbiler med varer til byens butikker og virksomheder kører ind i byen, kører de oftest tomme ud. Og når Dansk Retursystem henter sække med pant hos byens restauranter og hoteller, kører de oftest tomme ind.

Derfor er Dansk Retursystem og City Logistic gået sammen om en test, hvor City Logistic tager pantsækkene med ud af byen, når de har afleveret varer. Transporten foregår i el-varevogne, og dermed bliver der sparet både CO2- og partikeludledning. Samtidig lettes trængslen i byen.

”Det er en win-win for alle parter. Vi har ikke el-lastbiler i vores vognpark endnu, og ved at lade City Logistic stå for den del af turen, der foregår inde i byen, kan vi udnytte kapaciteten bedst muligt,” siger Dansk Retursystems chef for Supply Chain, Helle Frost-Larsen i en pressemeddelelse.

De fyldte pantsække fra kunderne i Aarhus afleveres til Dansk Retursystem i en trailer ved City Logistics hub på Aarhus Havn. Derfra køres de til optælling og sortering på Dansk Retursystems fabrik i Løsning.

Samarbejdet med City Logistic i Aarhus skal vise, om det kan være en god løsning for Dansk Retursystem at lade andre stå for indsamlingen inde i byerne.

Dansk Retursystem indfører pant-app tilknyttet egne pantstationer

Rift om hurtigtællende pantmaskine: Vi er markedsleder

Flasker og dåser genbruges som aldrig før


Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs