EL: Problematisk med flere skraldebiler på samme veje

Fra politisk hold bliver der lagt op til, at borgerne fremover selv skal vælge, hvilken renovatør skal hente deres affald. Men EL-politiker advarer mod den løsning.
Lokale politikere mener, at det er problematisk, når flere forskellige skraldebiler skal køre på vejene. | Foto: Jonas Olufson
Lokale politikere mener, at det er problematisk, når flere forskellige skraldebiler skal køre på vejene. | Foto: Jonas Olufson

En udmelding fra Folketinget, hvor hvor ministre og ordførere barsler med at gøre affaldsindsamlingen til et privat marked med flere skraldebiler på de samme veje skaber uenighed i Vordingbord Kommune.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

I dag er der ikke valgfrihed i Vordingborg Kommune, hvor opgaven ligger hos AffaldPlus, og sådan skal det ifølge politiker fra Enhedslisten og bestyrelsesmedlem i AffaldPlus Martin Graff Jørgensen.

”Forestil dig en villavej med 10 huse, hvor otte af dem vælger hver sit firma til at tømme spandene. Det bliver et logistisk, klimamæssigt og affaldsmæssigt helvede,” siger han til Martin Graff Jørgensen lokalmediet.

Den udmelding får opbakning fra socialdemokraternes Poul A. Larsen, der er formand for AffaldPlus, og borgmester Mikael Smed.

Et bredt udsnit af landets borgmestre på tværs af partiskel har sendt et kritisk brev til Christiansborg, hvor de advarer mod private løsninger.

Meldgaard genvinder endnu en dagrenovationsopgave i Jylland  

17.000 nye skraldespande skaber debat i vestfynsk kommune

Urbaser overtager stor renovatøraftale i Østjylland fra konkurrent 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også