CleantechWatch

NGO vil have Maersk til at følge trop og droppe fragt af plastaffald

For nylig meldte verdens tredjestørste containerrederi CMA CGM ud, at man fra 1. juni 2022 ikke længere vil fragte plastaffald på sine skibe. Det eksempel bør Maersk følge, mener Plastic Change.

Foto: Plastic Change/PR

Den danske rederikæmpe Maersk bør følge i fodsporene på kollegaerne i franske CMA CGM og melde slutdato ud for fragten af plastaffald på sin flåde.

Det skriver organisationen Plastic Change i et indlæg.

”Tiden er kommet til, at Maersk tager stilling til, om de fortsat vil være en del af problemet affaldstransport, der ikke alene bidrager til øget forurening, men – ligesom klimakrisen særligt rammer de mest udsatte samfund i verden,” skriver direktør Louise Lerche-Gredal i indlægget.

Ifølge organisatione Basel Action Network – der advokerer for selskabers overholdelse af den såkaldte Basel-konvention om regulering af affaldsfragt på tværs af lande – ligger Maersk på en tredjeplads over de rederier, der transporterer mest plastaffald.

Meldingen fra CMA CGM om at droppe plastikaffald på sine skibe kom i februar.

Rederikæmpe dropper at sejle med plastaffald

Maersk rykker klimamål – vil være klimaneutral i 2040

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs