Undersøgelse: Dårlige offentlige sorteringsmuligheder ødelægger de gode vaner

Det er ødelæggende for danskernes sorteringsvaner, at det offentlige affaldssystem ikke gør det muligt at sortere affaldet i samme grad som i hjemmet. Det konkluderer Dansk Affaldsforening i ny undersøgelse.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den begrænsede mulighed for at sortere sit affald i det offentlig rum gør danskerne ubevidst dårligere til at sortere affaldet i hjemmet, hvilket kan skade den grønne omstilling.

Det konkluderer en undersøgelse lavet af Dansk Affaldsforening ifølge Wastetech.

”Hver gang vi smider noget genanvendeligt i spanden til restaffald i parken eller på jobbet, kan det hæmme vores indoptagelse af normen om, at vi skal sortere,” siger Lina Katan, der er specialkonsulent og sociolog i Dansk Affaldsforening og står bag undersøgelsen, der baserer sig på affaldssorteringen i 12 undersøgte husstande.

Det er ofte ubevidste handlingsmønstre i os, som afgør, om vi smider vores affald i restaffald eller putter det i genanvendelsesspanden. Derfor hjælper det hver gang vi sorterer, da det kommer tættere på at blive en automatisk handling, påpeger Lina Katan.

Står det til hende, er der brug for, at kommunerne sætter flere affaldsspande op i bybilledet, så borgerne får mulighed for at kunne opretholde en god sorteringsvane.

Nordiske affaldsforeninger danner alliance for at fremme sortering i Europa

Undersøgelse: Over 30 procent finder det ”for besværligt” at sortere affald

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også