Geminor melder om betydelig vækst i materialegenanvendelse

Ressourceforvaltningsselskabet Geminor håndterede sidste år 1,73 mio. ton affald i Europa, hvilket er en markant stigning sammenlignet med året forinden. Investeringer forstætter blandt andet i samarbejde med dansk/norsk partner, lyder det fra adm. direktør.
Foto: Geminor/PR
Foto: Geminor/PR

Geminors genanvendelse af affaldstræ, affaldspapir og plastik er steget kraftigt, ligesom håndteringen af råmaterialer til materialegenanvendelse steg med 38 pct. sidste år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Geminor.

Den samlede volumen på 1,73 mio. ton affald betyder, at Geminor styrker sin position som en af Europas førende affaldshåndteringsvirksomheder i 2021, lyder det.

Geminors divisioner Refuse-Derived Fuel (RDF) og Solid Recovered Fuel (SRF), som står for omkring 2/3 af den samlede mængde håndterede affald for Geminor i Europa, er grundet Covid-19 faldet marginalt med tre pct. i forhold til 2020. Men faldet kompenseres af fraktionerne for håndtering af affaldstræ, som steg med 70.800 ton til i alt 382.727 ton, hvilket blev den næststørste fraktion for Geminor.

Håndteringen og forsendelsen af genbrugspapir (RCP) steg med hele 36 pct. til 88.000 ton, mens behandlingen af plastaffald steg fra 5.300 til 10.500 ton. Dertil steg håndteringen af farligt affald med næsten 70 pct. til 29.000 ton i 2021.

Også affaldshåndteringen til materialegenanvendelse steg hos Geminor sidste år.

I 2020 sendte virksomheden 166.200 ton affald som råmateriale til materialegenanvendelse. En mængde, som er vækstet med over 38 pct. Den udvikling glæder adm. direktør i Geminor Kjetil Vikingstad.

”Vi er glade for at have nået vores mål om mere end 200.000 ton til materialegenanvendelse i år 2022. Materialegenanvendelse af affaldstræ udgør stadig den største fraktion med 104.000 ton i alt i 2021. Derudover er RCP steget til næsten den samme mængde som træ. Vores investering i plastaffald til kemisk genanvendelse fortsætter, hovedsagelig i samarbejde med vores partner Quantafuel,” siger han i pressemeddelelsen.

Norsk energiselskab skal teste CO2-fangst på mindre forbrændingsanlæg

Geminor fremviser ”solid vækst” i eksport af affaldstræ

Ulovlig eksport af affald kan koste genvindingsvirksomheder dyrt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også