CleantechWatch

Affaldsaktører ser stort potentiale i ny sorteringsteknologi

Genanvendelsesvirksomheden Plastix og Vestforbrænding har som en del af forskningsprojektet Re-Plast været med til at modne en ny kamerateknologi, der kan adskille og sortere 12 plasttyper. I foråret forventer Plastix at implementere teknologien i industriskala.

Plastix producerer granulat til ny, mere bæredygtig plast af maritimt affaldsplast på sin fabrik i Lemvig. | Foto: Plastix

En række aktører fra den danske affaldssektor har igennem det fælles forskningsprojekt Re-Plast udviklet en kamerateknologi, der kan kende forskel på 12 udbredte plasttyper, der til sammen udgør langt størstedelen af dansk husholdningsplast.

Aktørerne bag projektet, der blandt andre tæller genanvendelsesvirksomheden Plastix og affaldsselskabet Vestforbrænding, kalder i en fælles pressemeddelelse resultaterne for et "gennembrud", og hos førstnævnte forventer man nu at installere teknologien på virksomhedens matrikel i løbet af foråret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs