CleantechWatch

Genanvendelsesmål fortoner sig i horisonten for hovedstadens hospitaler

Næsten 75 pct. af affaldet fra hospitalerne i Region Hovedstaden køres stadig direkte til forbrænding, viser gennemgang af rapport fra regionen.

Foto: Jens Dresling

I oktober offentliggjorde Region Hovedstaden en pressemeddelelse om omstillingen i hovedstandens hospitalsvæsen under titlen "Rapport: Region H’s hospitaler bliver grønnere". Men trods den lovende titel halter hovedstadens hospitaler ifølge Dbio - Danske Bioanalytikere, der er en landsdækkende fagforening for bioanalytikere og laboranter i sundhedsvæsnet, efter på målene for genanvendelse.

En gennemgang af klimarapporten og -regnskabet for hovedstadsregionen viser blandt andet, at knap 75 pct af affaldet i 2020 blev kørt direkte til forbrænding, mens 22 pct. blev genanvendt. Dermed var man kun lidt over halvvejs mod målet om at genanvende 40 pct. i 2025.

Ifølge rapporten er det langsigtede mål i Region Hovedstaden at være "næsten affaldsfri" i 2035, hvilket Kim Rockhill, der er formand for Region H's Klima- og Miljøudvalg, over for fagforeningens hjemmeside medgiver bliver svær at nå:

"Aldrig har vi brugt så mange engangsværnemidler som i forbindelse med corona, og det viser meget godt problemet. For udfordringen er, hvordan vi får hygiejne og bæredygtighed til at gå hånd i hånd," siger Kim Rockhill, der peger på øget indkøb af genbrugelige og genanvendelige produkter, som en del af løsningen.

Genanvenderen Aage Vestergaard Larsen vinder årets plastpris 

Cowi vil øge genanvendelsen på hospitaler med højere krav til leverandører 

Teknologisk Institut skal genanvende plastudstyr fra Rigshospitalet 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs