CleantechWatch

Affaldsselskab beskyldes for lovbrud af brancheforening

Nordjyske AVV har succes med at sælge brugte hårde hvidevarer fra sine genbrugspladser efter reparation. Men det er ulovligt, påstår Applia, for ansvaret og opgaven tilfalder producenter og importører, ikke kommunerne og går derfor imod den eksisterende lovgivning.

AVV hører for nu til i Hjørring, men planer om en sammenlægning med den anden nordjyske skraldeaktør, Reno-Nord, er for tiden under debat i byrådene nord for Limfjorden. | Foto: AVV/PR

Det nordjyske Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV) reparerer og sælger brugte vaskemaskiner, kummefrysere og komfurer fra sine genbrugspladser.

Det er dog i strid med loven, påstår Applia, der er brancheforening for producenter og importører af hårde hvidevarer og elektriske husholdningsapparater.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs