City Container undsiger forvaltning i omstridt vejsag i Allerød

Allerød Kommune kalder en vendeplads til skraldebiler nødvendig i en sagsfremstilling, hvor bilerne ikke kan bakke ned ad en vej til beboerne. Men det er ikke sandt, lyder det fra City Container (Opdareret)
Foto: City Container/PR
Foto: City Container/PR

Spørgsmålet om, hvorvidt en vendeplads for kommunens skraldebiler er nødvendig, er i øjeblikket heftigt debateret i Allerød Kommune.

Ifølge Sjællandske Nyheder har kommunens renovatør City Container undsagt forvaltningen, der ifølge mediet fejlaftigt har påstået, at selskabets skraldebiler havde brug for ny vendeplads, hvilket efterspørges i en sagsfremstilling.

City Container har ladet byrådet forstå, at deres biler godt kan bakke ned ad vejen, hvilket betyder, at kommunens bærende argument for at få en vendeplads ikke holder vand, og det skaber harme hos næstformand i TEPMU, Martin Wolffbrandt (K).

"Det er ikke i orden. Man har brugt tusindvis af skattekroner på konsulentbistand i denne sag, og det har der overhovedet ikke været grund til. Man har gjort noget til et problem, der ikke er et problem," siger han.

De "tusindvis af skattekroner", Martin Wolffbrandt refererer til, er de 137.000 kr. Allerød Kommune har brugt i administrationsomkostninger i sagen til blandt andet advokatudgifter.

I en mail til CleantechWatch understreger Nikolaj Meyland-Smith, adm. direktør i City Container, at renovatøren ikke er i konflikt med kommunen.

"Det har vi bestemt ikke noget ønske om at være", understreger Nikolaj Meyland-Smith, Adm. direktør i City Container i mailen.

"Vi er her for at give borgerne den bedst mulige service, og vi strækker os altid langt for, at det kan lade sig gøre. I denne her sag har forvaltningen spurgt til, om vi har mulighed for at bakke ned ad vejen, og der har vi svaret, at det kan vi godt, hvis der ikke holder parkerede biler i vejen. Vi har ikke noget ønske om at blande os i debatten om, hvorvidt kommunen vil anlægge en vendeplads," lyder det fra Nikolaj Meyland-Smith.

(Artiklen er opdateret d. 6. august med skriftlig kommentar fra adm. direktør i City Container Nikolaj Meyland-Smith)

City Container udpeger ny driftschef 

Øget aktivitet polstrer bundlinjen hos City Container 

City Container investerer millioner i 12 nye skraldebiler 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også