CleantechWatch

Ny legeplads bygges af affaldsplast fra hospital

Randers Kommune har bevilget 325.000 kr. til etablering samt drift af en legeplads, der skal bestå af affaldsplast fra Regionshospitalet Randers.

Affaldsplast fra Regionshospitalet Randers skal genbruges til ny legeplads. | Foto: Innovationsfonden/PR

Regionshospitalet Randers får ny legeplads som nabo. Ikke nok med det, skal legepladsen bestå af genanvendte materialer, herunder plastaffald fra netop hospitalet.

Det skriver Plastindustrien, brancheforeningen for danske plastvirksomheder, på sin hjemmeside.

Randers Kommune har denne uge bevilget 325.000 kroner til projektet, som partnerskabet CirkulærPlay står bag. Legepladsen er desuden finansieret af virksomheden Kompan samt Regionshospitalet Randers med henholdsvis 850.000 kr. og 125.000 kr.

Regionshospitalet har siden 2018 sorteret deres plastaffald, som nu får nyt liv på den 500 kvadratmeter store legeplads, der forventes at stå klar til sommer.

Miljøklynge: Danmark kan blive frontløber inden for kemisk genanvendelse 

Affaldsiværksættere går efter ti pyrolyseanlæg i Danmark i 2023

Quantafuel vil bygge ny fabrik i Esbjerg til 750 mio. kr. 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs