CleantechWatch

BASF vil forløse potentialet for kemisk genanvendelse i industriel skala

BASF har høje forventninger til kemisk genanvendelse af beskidt plastaffald som en del af løsningen på verdens affaldsproblemer og kemikoncernens egen vækststrategi, fortæller corporate sustainability-direktør. Men meget afhænger af rammerne.

Gennem termokemiske processer omdanner BASF plastaffald til nye materialer i samme kvalitet som jomfruelig plast, der indgår i virksomhedens produktion og dermed kan erstatte fossile materialer med genanvendte materialer. Her ses BASF's corporoate sustainability-direktør, dr. Andreas Kicherer, med en flaske genindvundet pyrolyseolie fra plastaffald. | Foto: BASF/PR/BASF SE

Kemigiganten BASF satser på at gøre pyrolyse af blandet plastaffald og udtjente bildæk til vigtige forretningsområder i de kommende år.

Kemisk genanvendelse af plastaffald i "en industriel skala" står således til at udgøre et "væsentligt bidrag" til kemikoncernes samlede mål om at producere en kvart mio. ton råmaterialer om året baseret på affald fra 2025, fortæller Andreas Kicherer, corporate sustainability-direktør i BASF.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs