Reconor har seks opkøb i kikkerten

Reconor-gruppen, moderselskabet til City Container og Norrecco, har lagt store summer til side til investeringer. Flere opkøb er på tegnebrættet, og om alt går vel, kan selskabet alene i år sætte kragetæer på to virksomhedskøb, fortæller adm. direktør.
Foto: PR / Norrecco
Foto: PR / Norrecco

I jagten på en større del af værdikæden og nye forretningsområder lægger Reconor-gruppen an til en række nye opkøb.

Det fortæller Reconors adm. direktør, Henrik Nordenlund, i et interview med CleantechWatch.

"Vi er på udkig efter opkøbsmuligheder og har lige nu en aktiv pipeline på seks selskaber, vi kigger på. Du får ingen navne, men det er nogle, vi har arbejdet med længe," siger han.

Om alt går vel forudser Reconor-chefen, at han allerede inden udgangen af i år vil kunne skrive under på to virksomhedskøb.

"Vi tror selv på, at vi får lukket et par stykker i indeværende kalenderår," siger han og får hurtigt tilføjet:

"Men lad os nu se, om det lykkes. Det er jo altid svært at spå om, for det kræver jo, at to parter vil det."

Skal åbne nye forretningsområder

Reconor ejer blandt andet logistikvirksomheden City Container og jord- og affaldsbehandlingsvirksomheden Norreco, som er en af landets største på området.

Mens begge virksomheder de seneste år har præsteret en pæn organisk vækst på både top- og bundlinje, ser Henrik Nordenlund gode muligheder i at købe virksomheder op, som kan understøtte den organiske vækst i den nuværende forretning ved at give de to selskaber en endnu større bid af deres respektive værdikæder.

"Nogle af dem vil øge vores kapacitet på de områder, vi er i. Andre vil give os nogle nye kompetencer," fortæller Reconor-direktøren.

For City Containers er ambitionen for eksempel at sætte sig på en større del af markedet for husholdningslignede erhvervsaffald fra kontorer og institutioner, hvor selskabet i dag primært samler affaldet ind, uden selv at stå for sortering og behandling. Her kan en ny virksomhed i folden ifølge Nordenlund være en god vej til at kunne sætte sig på en større del af opgaverne:

"Så et opkøb kan være noget, der gør i stand til at forbehandle og sortere nogle af de her fraktioner, som ligger under kontoraffald, men som vi egentlig ikke selv behandler i dag. Nogle vil også understøtte City Container i markeder, vi burde være i, men reelt set ikke er," siger han.

I City Container øjner man også gode muligheder i mere skræddersyede løsninger til blandt andet sortering på byggepladser i storbyerne, hvor pladsen ofte er trang, men efterspørgslen på at bedre miljøaftryk ifølge Henrik Nordenlund vokser støt.

Som et andet eksempel på opkøbsstrategien peger Reconor-chefen også på selskabets opkøb af Hedegaard Miljø forrige år, som var gruppens seneste store af slagsen. Her var målet at sikre kapacitet på import-/eksportdelen, som så understøtter resten af jordforretningen under Norreco.

"Vi har også en masse planer for Norreco, og vi har også ideer om at gå bredere i værdikæden inden for bygningsaffald og måske lave nogle opkøb, som også understøtter den del af forretningen," siger Henrik Nordenlund videre.

"De selskaber, vi kigger på, har det til fælles, at de går ind og skaber mere værdi på baggrund af det, vi allerede kan. Og så støtter de op om, hvor vi gerne vil hen og have en større del inden for vores værdikæder," forklarer han.

180 mio. kr. og en global pandemi

Bag opkøbsplanerne er et investeringsbudget på 180 mio. kr. over det næste års tid, fortæller Henrik Nordenlund.

"Vi regner som gruppe med at operere med investeringsbudgetter over hele linjen på 150-180 mio. kr. over de næste 12 plus måneder. Så det er forholdsvist mange penge," siger han og peger på, at en del af pengene dog også skal gå til vedligehold og udskiftning af materiel.

"Det svarer cirka til det dobbelte af, hvad vi normalt har, som svinger mellem 70-80 mio. kr. til det, jeg kalder vedligeholdelsesinvesteringer.

Så omkring halvdelen skal ud og investeres?

"Ja, dem tror vi på, vi kan lave en afkast på gennem investeringer, for ellers får vi jo selvfølgelig ikke lov at bruge dem. Så ja, vi satser på at både Norreco og City Container kommer til at vokse, også med nogle af de her nye fraktioner og kompetencer, vi taler om.

At der er sneget sig et plus ind bag den ventede tidshorisont for at lukke aftaler med mange opkøbsmål på et år skyldes den globale coronapandemi.

"Før ville jeg have sagt 12 måneder, men der er ingen tvivl om at corona har bremset nogle ting. Nogle af de opkøb, vi har kig på, har været ramt hårdt og har nogle lidt andre resultater end før, så det har på flere måder gjort tingene lidt sværere," siger han.

Reconor har seks opkøb i kikkerten

Reconor har længe pønset på ARI-medlemskab: Brug for fælles taleorgan

ARI fordobler antallet af medlemmer 

Norrecco tæt på fordobler bundlinjen på ryggen af vækst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også