CleantechWatch

Emballageproducent forbereder sig på EU-direktiv med nyt sats på genanvendelse

Ehrno Flexible er i gang med pilotprojekter, der i fuld skala vil sikre genbrug af op mod 90 pct. af de paprør, plastfilmsvirksomheden sender afsted til kunderne. Projektet vil være selvfinansierende på sigt, siger indkøbschef.

Foto: Ehrno Flexible/PR

Fra 2025 indføres det udvidede producentansvar på al emballage i Danmark, og hos emballageproducenten Ehrno Flexible er man så småt begyndt at tage bestik af situationen for at finde ud af, hvordan man selv kan stå for at indsamle og genanvende overskudsmaterialet og affaldet fra sin produktionen.

Virksomheden, der producerer plastfilm til blandt andre mejerivirksomhederne Arla, Thise og Naturmælk, håber, at vejen kan gå gennem genbrug af et centralt spildprodukt fra virksomhedens kernevare – nemlig de paprør, som filten rulles omkring, inden den sendes afsted til kunderne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs