CleantechWatch

Affaldsaftale baner vejen for dansk anlæg til plastaffald

Ensretning af affaldssortering og udbudspligt "gør et projekt som vores muligt," lyder det fra miljøvirksomheden Solum, der sammen med et tysk selskab har planer om at etablere et plastsorterings- og genanvendelsesanlæg i Danmark.

Foto: Finn Frandsen

Aftalen om affaldssortering i ti fraktioner på tværs af landets kommuner samt pligt til udbud af genanvendeligt affald glæder miljøvirksomheden Solum i Roskilde. Virksomheden vil sammen med det tyske selskab PreZero Recycling Deutschland & Co. etablere det første kommercielle plastsorterings- og genanvendelsesanlæg i Danmark, skriver Sjællandske.

"Grundlæggende er det fantastisk, at markedspresset og det politiske ønske om mere genbrug nu resulterer i nogle rammevilkår, der gør et projekt som vores muligt," siger Morten Gyllenborg, strategidirektør i Solum, til avisen.

Han mener, at udbuddet sikrer private aktører adgang til de nødvendige mængder af plastaffald.

Nyt privat anlæg ved Roskilde til en kvart mia. vil genanvende dansk plastaffald

Tvangsudbud af husholdningsaffald vækker jubel i industrien 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs