CleantechWatch

Affaldsaftale baner vejen for dansk anlæg til plastaffald

Ensretning af affaldssortering og udbudspligt "gør et projekt som vores muligt," lyder det fra miljøvirksomheden Solum, der sammen med et tysk selskab har planer om at etablere et plastsorterings- og genanvendelsesanlæg i Danmark.

Foto: Finn Frandsen

Aftalen om affaldssortering i ti fraktioner på tværs af landets kommuner samt pligt til udbud af genanvendeligt affald glæder miljøvirksomheden Solum i Roskilde. Virksomheden vil sammen med det tyske selskab PreZero Recycling Deutschland & Co. etablere det første kommercielle plastsorterings- og genanvendelsesanlæg i Danmark, skriver Sjællandske.

"Grundlæggende er det fantastisk, at markedspresset og det politiske ønske om mere genbrug nu resulterer i nogle rammevilkår, der gør et projekt som vores muligt," siger Morten Gyllenborg, strategidirektør i Solum, til avisen.

Han mener, at udbuddet sikrer private aktører adgang til de nødvendige mængder af plastaffald.

Nyt privat anlæg ved Roskilde til en kvart mia. vil genanvende dansk plastaffald

Tvangsudbud af husholdningsaffald vækker jubel i industrien 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs