CleantechWatch

ARC kaster millioner efter sortering af restaffald trods faldende mængder

Amager Ressourcecenters kommende millionanlæg til at flytte plast og metal fra restaffald til genanvendelse spiller en nøglerolle i ejerkommunernes klimamål. Men anlægget ser også ind i en virkelighed, hvor mængderne af restaffald er på retræte.

På billedet ses ARC's affaldsforbrændings- og miljøanlæg Amager Bakke til fire mia. kr., som blev officielt indviet i oktober. Anlægget er løbende blevet kritiseret for at være for stor i forhold til mængderne af affald til forbrænding. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Selv om mængderne af restaffald med stor sandsynlighed vil falde i de kommende år, bliver ARC's kommende anlæg til at udsortere metal og plast fra restaffaldet en afgørende brik i ejerkommunernes kamp for at nå genanvendelses- og klimamål.

"Vores politikere har fra start haft en målsætning om at ville sortere ud for at mindske CO2-udledningen ved forbrænding og for at højne genanvendelsesprocenterne væsentligt," fortæller udviklingskonsulent hos ARC, Linda Rebien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job