Renovatører: Vi kører som normalt lige nu

CORONAVIRUS: Renovatørerne Remondis, Marius Pedersen og Urbaser afhenter indtil videre affald som normalt hos kunderne. Men kontorpersonale er sendt hjem og en beredskabsplan for affaldsindsamling, hvis mange medarbejdere bliver syge, ligger klar i skuffen. (Opdateret)
Foto: Remondis //PR
Foto: Remondis //PR
Julie Søgaard og Simon Valeur

Vi kører helt som normalt lige nu.

Sådan lyder meldingen fra renovatørerne Urbaser, Marius Pedersen og Remondis i kølvandet på den seneste udvikling i den nationale håndtering af coronaudbruddet.

"Vi lægger løbende information på vores hjemmeside og sender ud til vores kunder, men lige nu kører alt som normalt både i forhold til private virksomheder og kommuner," siger kommunikationsleder i Remondis, Pernille Andersen, til CleantechWatch. 

Det budskab bakkes op af Urbaser.

"Affaldsindsamling er en del af forsyningssikkerheden, som er vigtig for samfundet, så vi fortsætter med at samle affaldet ind som normalt. Fordi vores skraldemænd er ude i marken og håndterer affald skulle smittefaren heller ikke være stor – det er en den fra menneske til menneske," siger markedschef i Urbaser, Stefan Olin.

Også Marius Pedersen melder på sin hjemmeside om normal drift og service af kunder.

Kontorpersonale sendt hjem

Renovationsmedarbejderne tager dog ifølge Pernille Andersen fra Remondis de sædvanlige forholdsregler med at holde afstand og bruge håndsprit.

Til gengæld har man taget mere drastiske skridt i forhold til kontorpersonale og lignende.

"Alle funktionærer, der ikke nødvendigvis skal ude og køre skrald, er sendt hjem," siger Pernille Andersen.

Det samme gælder hos Urbaser.

"Vores kontormedarbejdere arbejder hjemmefra, når det er muligt og giver mening, og vi har vejledt vores ansatte i, hvordan de holder sig rene og forsøgt at udstyre vores afdelinger med håndsprit, masker, og hvad der ellers er vurderet, at der er brug for de enkelte steder," siger markedschef i Urbaser, Stefan Olin.

Remondis har også planer klar, hvis mange medarbejdere skulle blive syge.

"Vi har force majeure-beredskabsplaner. Det har vi altid. Vi skulle gerne sørge for, at samfundet kører så normalt som muligt. Det er vores fornemmeste opgave," siger Pernille Andersen. 

Vandsektoren har længe arbejdet på at undgå smittespredning under coronaudbrud  

Nyt kommunalt og regionalt samarbejde vil skabe et affaldsfrit Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også