CleantechWatch

Klimapartnerskab med bombe under forbrændingsanlæg: Slut med at brænde af

90 pct. af affaldet i Danmark skal i 2030 genanvendes, indsamlingen skal ensrettes, og to centrale sorteringsanlæg bør opføres. Sådan lyder anbefalingerne fra klimapartnerskab, der sigter efter 75 pct. mindre affald til forbrænding om et årti.

Miljøminister Lea Wermelin og klimaminister Dan Jørgensen på rundvisning hos RGS Nordic før klimapartnerskabets pressemøde. | Foto: CleantechWatch/Julie Søgaard

Mængden af affald i de danske forbrændingsanlæg skal over det næste årti reduceres med 75 pct. fra 3,3 mio. tons til godt 800.000 tons, og 90 pct. af al affaldet i Danmark skal genanvendes. Sådan lyder den bombe under de kommunale forbrændingsanlæg, som klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi præsenterer onsdag ifølge Politiken.

Klimapartnerskabet anbefaler desuden en ensretning af affaldsindsamlingen på tværs af de kommunale grænser, ligesom to store centrale sorteringsanlæg i hver sin del af landet fremadrettet bør stå for sorteringen for at sikre tilstrækkelige mængder til at investere i den bedste teknologi og opnå størst mulige grad af genanvendelse, skriver Politiken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs