CleantechWatch

Renovations-direktør: Ensretning af affaldsindsamling kan spare skattekroner

Indsamlerne af affald vil kunne udføre opgaven billigere for kommunerne, hvis affaldsordningerne bliver ensrettet i hele landet, mener direktøren for renovationsvirksomheden Urbaser.

Torben Lindholm (th) blev i februar ansat som adm. direktør i Urbasers danske afdeling, efter at den spanske miljøkoncern sidste år købte Nordren og i februar overtog Renonorden. | Foto: PR / Urbaser

De renovationsvirksomheder, der indsamler danskernes skrald, skal i dag indrette sig efter vidt forskellige sorteringskriterier og definitioner af affaldsfraktioner som plast, metal og papir, når de triller over kommunegrænserne.

Det gør opgaven dyrere for kommunerne, mener Torben Lindholm, direktør i renovationsvirksomheden Urbaser. Han peger på, at en ensretning af de kommunale affaldsordninger ville kunne sende en besparelse i skatteborgernes retning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs