CleantechWatch

Svendborg Kraftvarme taber udbud om Langelands affald til Fjernvarme Fyn

Svendborg Kraftvarme har tabt et udbud om afbrænding af det langelandske affald. Taber Svenborg Kraftvarme også det igangværende bud på affaldet fra Faaborg-Midtfyn, kan det tvinges til at hente mere affald fra udlandet.

Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

I stedet for at blive kørt til kraftvarmeværket på Bodøvej i Svendborg, vil affaldet fra Langeland fremover køres til Fjernvarme Fyn.

Svendborg Kraftvarme har nemlig tabt udbuddet om afbrænding af det langelandske affald, skriver Fyens Stiftstidende. Der er årligt tale om 2.500 tons husholdningsaffald og omkring 1.000 tons småt brændbart fra genbrugspladserne på Langeland.

Svendborg Kraftvarme har brug for 50.000 tons affald om året for at køre optimalt, men i fremtiden vil der ifølge Fyens Stiftstidende kun være omkring 15.000 tons fra Svendborg. Taber kraftvarmeværket det igangværende udbud om afbrænding af 10-12.000 tons affald fra Faaborg-Midtfyn, som slutter i starten af november, kan det blive nødvendigt at hente mere affald fra udlandet.

Selv om Svendborg Kraftvarme har en aftale om at hente affald efter behov med et firma i Tyskland, fastslår bestyrelsesformand Ove Engstrøm over for Fyens Stiftstidende, at man helst vil hente affald her i landet og derfor vil "byde på alt det, der kommer i udbud forskellige steder i Jylland."

Nyt projekt skal omdanne byggeaffald til ressourcer i Region Hovedstaden

Danskerne tager klimakampen med til skraldespanden

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs