Nyt partnerskab gør Grundfos' elforbrug mere grønt

Aftale med tyske ABO Wind betyder, at 80 pct. af Grundfos’ elforbrug i Europa vil komme fra vedvarende energi
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

Grundfos har indgået et partnerskab, der vil forbedre pumpekoncernens klimaindsats.

Det oplyser Grundfos i en pressemeddelelse tirsdag.

En aftale med det tyske selskab ABO Wind, der er specialiseret i vedvarende energi, betyder, at Grundfos kan nå sine mål for reduktion i CO2-udledningen fra egen produktion og indkøbt strøm fem år tidligere end planlagt.

”Partnerskabet med ABO Wind vil reducere vores CO2-fodaftryk betydeligt og er et stærkt signal om, at vi har en klar køreplan for, hvordan vi skal levere på vores løfter,” udtaler Mikael Geday, finansdirektør i Grundfos, i meddelelsen.

Med aftalen vil 80 pct. af Grundfos’ europæiske elforbrug komme fra vedvarende energi. Det betyder, at Grundfos kan nå sit 2030-mål om at halvere udledningen af drivhusgasser fra det såkaldte scope 1, dvs. egen produktion, og scope 2, dvs. indkøbt strøm, allerede i 2025. 

Udledning fra leverandører

Meddelelsen omtaler ikke udledningen fra leverandører og anvendelse af produkterne, det såkaldte scope 3, som udgør langt den største del af CO2-udledningen. Grundfos har tidligere fortalt til Finans, at netop scope 3 er en særlig stor udfordring, fordi virksomheden producerer produkter, som fortsætter med at udlede CO2 gennem hele sin levetid, som ofte er flere årtier.

Grundfos fik sidste år godkendt et mål om at være CO2-neutral i 2050 af de klimabevidste virksomheders superliga, det såkaldte Science-Based Targets-initiativ (SBTi). SBTi godkendte samtidig virksomhedens mål om at halvere scope 1- og 2-drivhusgasudledningerne inden 2030.

Med det nye partnerskab vil Grundfos få energi fra en vindmøllepark, der er ved at blive bygget i Haapajärvi i Finland. Vindmølleparken, der består af 14 Vestas-vindmøller, vil være færdigbygget ved udgangen af 2023. Grundfos, der har en større produktion i Europa, har forpligtet sig til at købe energi fra vindmølleparken i de næste 10 år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også