CleantechWatch

Dansk klimateknologi skal overvåge store kinesiske floder

I et nyt dansk-kinesisk samarbejde skal virksomhederne Drone Systems, DHI og DHI Gras sammen med DTU teste dansk teknologi til vandløbsovervågning på store floder i Kina. Teknologien skal hjælpe kineserne med at håndtere vandressourcer og oversvømmelser som følge af klimaforandringer.          

Foto: Filipo Bandini og Chrsitian Koeppl

En nyudviklet, dansk teknologi til at overvågning vandløb med droner og satellitdata skal nu testes i Kina.

Der sker gennem et dansk-kinesisk projekt kaldet ChinaWaterSense med deltagelse af myndigheder, universiteter og virksomheder - herunder tre danske virksomheder Drone Systems, DHI og DHI Gras samt DTU Miljø og DTU Space.

Gennem teknologien kan man lettere forudsige oversvømmelser, tørke og andre følger af klimaforandringer.  

"De to sæt data fra henholdsvis satellitter og droneoverflyvning kan sammen med hydrologiske modeller gøre forudsigelser af eksempelvis oversvømmelser langt mere præcise end i dag – og dermed også gøre det muligt at kunne sætte rettidigt ind med foranstaltninger mod disse," siger Peter Bauer-Gottwein, DTU Miljø, der er overordnet ansvarlig for det nye samarbejdsprojekt, i en pressemeddelelse.

Overflyvningerne vil blive gennemført på et par af de store kinesiske floder, Den Gule Flod og Hai He-floden, der gennemløber området ved Beijing.

"Det nye projekt giver os mulighed for at gennemføre succesfulde demonstrationer af vores droneteknologi på de kinesiske vandsystemer, der er i en helt anden størrelsesskala end de danske vandløb, som vi hidtil har arbejdet med. Det vil give os en god business case, der kan fungere som en åbning til det enorme globale marked på dette område,” siger Henrik Grosen, direktør for Drone Systems, der er specialiseret i droner udstyret med termiske kameraer til overvågning af blandt andet lækager i fjernvarmesystemer. 

I den kinesiske del af ChinaWaterSense-projektet deltager de ansvarlige myndigheder for henholdsvis Den gule flod og Hai He flodområdet, Institute of Geographic Science and Natural Resources Research, Chinese Academy of Sciences, samt tre virksomheder, der arbejder med vandteknologi og overvågning, South Survey & Mapping Technology, PIESAT og Nanjing Jianghan Information Engineering Ltd.

Projektet har et samlet budget på 5,9 mio kr, hvor Innovationsfonden har investeret de 4,3 millioner kr, og varer fra september 2019 og tre år frem.

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs