CleantechWatch

Timmermans skal styre European Green Deal

Hollandske Frans Timmermans vil fremover sætte retningen for EU's grønne dagsorden.

Foto: Martin Lehmann

Som Executive Vice-President vil Frans Timmermans som kommisær fremover få en dobbeltrolle som koordinator for European Green Deal og som klimakommisær.

Og Timmermans får pæne ord med på vejen:

"Han er en dybt respekteret politiker, der både fagligt og kommunikativt når ud til folk. Hans ligefremhed bliver en styrke i kommissionen," siger viceadministrerende direktør i Dansk Energi, Anders Stouge.

EU's nye formand, Ursula von der Leyen, understreger vigtigheden af den nye grønne aftale for hele kontinentet:

"Jeg ønsker, at European Green Deal bliver Europas adelsmærke. Det ligger vores hjerte nær at blive verdens første klimaneutrale kontinent," siger hun i en officiel pressemeddelelse fra Unionen.

"Samtidig er det bydende nødvendigt rent økonomisk. Dem, som gør noget først og hurtigst, bliver også dem, der bedst griber mulighederne i den grønne omstilling. Jeg vil have Europa til at gå forrest og eksportere viden, teknologi og erfaringer," tilføjer hun.

Virginijus Sinkevičius fra Litauen bliver miljøkommisær. Han er i dag økonomi- og innovationsminister i Litauen.

Danske Margrethe Vestager får også en dobbeltrolle. Hun fortsætter som konkurrencekommisær og bliver desuden komminsær for det digitale.

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs