CleantechWatch

Timmermans skal styre European Green Deal

Hollandske Frans Timmermans vil fremover sætte retningen for EU's grønne dagsorden.

Foto: Martin Lehmann

Som Executive Vice-President vil Frans Timmermans som kommisær fremover få en dobbeltrolle som koordinator for European Green Deal og som klimakommisær.

Og Timmermans får pæne ord med på vejen:

"Han er en dybt respekteret politiker, der både fagligt og kommunikativt når ud til folk. Hans ligefremhed bliver en styrke i kommissionen," siger viceadministrerende direktør i Dansk Energi, Anders Stouge.

EU's nye formand, Ursula von der Leyen, understreger vigtigheden af den nye grønne aftale for hele kontinentet:

"Jeg ønsker, at European Green Deal bliver Europas adelsmærke. Det ligger vores hjerte nær at blive verdens første klimaneutrale kontinent," siger hun i en officiel pressemeddelelse fra Unionen.

"Samtidig er det bydende nødvendigt rent økonomisk. Dem, som gør noget først og hurtigst, bliver også dem, der bedst griber mulighederne i den grønne omstilling. Jeg vil have Europa til at gå forrest og eksportere viden, teknologi og erfaringer," tilføjer hun.

Virginijus Sinkevičius fra Litauen bliver miljøkommisær. Han er i dag økonomi- og innovationsminister i Litauen.

Danske Margrethe Vestager får også en dobbeltrolle. Hun fortsætter som konkurrencekommisær og bliver desuden komminsær for det digitale.

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs