CleantechWatch

Aarhus vil forebygge oversvømmelser: Engsøerne den billigste og bedste løsning

Kloakker og vandløb er kommet under pres som følge af store mængder regn de seneste måneder. Aarhus Kommune overvejer at lave flere engsøer, for at imødekomme problemet.

Foto: Casper Dalhoff/JPA

Store mængder regn gennem længere tid har sat kloakker og vandløb under pres samt lukket flere veje i Aarhus Kommune, der nu vil finde nye måder at håndtere vandmasserne på, skriver Aarhus Stifttidende.   

"Vi arbejder hele tiden på at skabe tid og plads til vandet. Og det gør vi bedst, inden det når frem til byen. Her er engsøerne den billigste og bedste løsning, fordi de forsinker vandet og holder det tilbage," siger leder i Vand og Natur i Aarhus Kommune, Simon Grünfeld, der meget gerne vil have endnu flere engsøer i Aarhus Kommune, til avisen.

Desuden er kommunen og Aarhus Vand i fuld gang med udførelsen af kloakseparering, så spildevand og regnvand ikke løber sammen i en streng og overbelaster byens renseanlæg. 

Virkeligheden ser ud til at overhale klimaprognoserne 

Kloakseparering: Aarhus Vand er dobbelt så dyr som privat kloakmester 

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job