CleantechWatch

Danske vandrensningsløsninger er for dyre i det meste af verden

"Vi kan ikke bare eksportere de rensningsanlæg, vi har i Europa, til hele verden. Det har man simpelthen ikke råd til," siger Antoine Labrosse, CEO i DHI, der sammen med Novo Nordisk Fonden i dag samler "alle danske vandkræfter" til en konference.

"Vi er kommet langt på kvalitet af drikkevand, men halter langt bagefter på spildevand og forurening af vand," siger CEO i DHI, Antoine Labrosse. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Danske virksomheder står stærkt, når det kommer til vandteknologi. Derfor har rådgiver- og forskningsorganisationen DHI og Novo Nordisk Fonden onsdag og torsdag denne uge samlet den danske vandsektor og en række internationale vandforskere til en konference for at få kortlagt de største vandudfordringer globalt og ikke mindst finde ud af, hvordan forskningen kan bidrage til at løse dem.

"Behovet er jo kæmpestort. Der er jo talt meget om klimagasser, men den måde, vi faktisk bliver ramt af klimaforandringer, er gennem vand. Det kan være andre regnmønstre og naturkatastrofer. Derfor er vand så centralt, og vi er meget langt fra som globalt samfund at have løst udfordringerne inden for vand," siger Antoine Labrosse, CEO i DHI, til CleantechWatch og fortsætter: 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs