Nordjysk vandværk planter tusindvis af træer for at beskytte drikkevandet

Flere tusinde træer skal beskytte fremtidens drikkevand i Nordjylland. Her vil Aabybro Vand, Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen beskytte et reservoir i et nyt projekt, der kommer til at koste 30 mio. kr. at realisere.
Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA
Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Vandselskabet Aabybro Vand har finansieret størstedelen af et projekt, der skal beskytte fremtidens drikkevand ved at plante flere tusinde træer i en såkaldt "grundlovsbeskyttende fredskov." Det skriver Nordjyske Medier.

Projektet, der vil koste omkring 30 mio. kr. at realisere, er også finansieret af Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen. Træerne skal plantes ved Biersted Bakke og ind mod Aaby Skoven. I dag er området landbrugsområde, men i fremtiden kommer der til at være træer "så langt som øjet rækker."

Geologiske undersøgelser har vist, at netop Biersted Bakke, hvor Aabybro Vandværk allerede har boringer, er et godt reservoir. Derfor skal det nu beskyttes.

"Det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at tænke i, hvordan, at vi kan sørge for, at der også er drikkevand til vores børnebørn og oldebørn," siger Torben Hovalt Christensen, driftsleder i Aabybro Vand, til Nordjyske.

Verdo køber skovområde for at beskytte grundvandet

Ny lov skal stoppe sprøjtning omkring vandboringer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også