CleantechWatch

Nordjysk vandværk planter tusindvis af træer for at beskytte drikkevandet

Flere tusinde træer skal beskytte fremtidens drikkevand i Nordjylland. Her vil Aabybro Vand, Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen beskytte et reservoir i et nyt projekt, der kommer til at koste 30 mio. kr. at realisere.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

Vandselskabet Aabybro Vand har finansieret størstedelen af et projekt, der skal beskytte fremtidens drikkevand ved at plante flere tusinde træer i en såkaldt "grundlovsbeskyttende fredskov." Det skriver Nordjyske Medier.

Projektet, der vil koste omkring 30 mio. kr. at realisere, er også finansieret af Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen. Træerne skal plantes ved Biersted Bakke og ind mod Aaby Skoven. I dag er området landbrugsområde, men i fremtiden kommer der til at være træer "så langt som øjet rækker."

Geologiske undersøgelser har vist, at netop Biersted Bakke, hvor Aabybro Vandværk allerede har boringer, er et godt reservoir. Derfor skal det nu beskyttes.

"Det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at tænke i, hvordan, at vi kan sørge for, at der også er drikkevand til vores børnebørn og oldebørn," siger Torben Hovalt Christensen, driftsleder i Aabybro Vand, til Nordjyske.

Verdo køber skovområde for at beskytte grundvandet

Ny lov skal stoppe sprøjtning omkring vandboringer 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs