CleantechWatch

Nordjysk vandværk planter tusindvis af træer for at beskytte drikkevandet

Flere tusinde træer skal beskytte fremtidens drikkevand i Nordjylland. Her vil Aabybro Vand, Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen beskytte et reservoir i et nyt projekt, der kommer til at koste 30 mio. kr. at realisere.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

Vandselskabet Aabybro Vand har finansieret størstedelen af et projekt, der skal beskytte fremtidens drikkevand ved at plante flere tusinde træer i en såkaldt "grundlovsbeskyttende fredskov." Det skriver Nordjyske Medier.

Projektet, der vil koste omkring 30 mio. kr. at realisere, er også finansieret af Jammerbugt Kommune og Naturstyrelsen. Træerne skal plantes ved Biersted Bakke og ind mod Aaby Skoven. I dag er området landbrugsområde, men i fremtiden kommer der til at være træer "så langt som øjet rækker."

Geologiske undersøgelser har vist, at netop Biersted Bakke, hvor Aabybro Vandværk allerede har boringer, er et godt reservoir. Derfor skal det nu beskyttes.

"Det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at tænke i, hvordan, at vi kan sørge for, at der også er drikkevand til vores børnebørn og oldebørn," siger Torben Hovalt Christensen, driftsleder i Aabybro Vand, til Nordjyske.

Verdo køber skovområde for at beskytte grundvandet

Ny lov skal stoppe sprøjtning omkring vandboringer 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs