Vestager foreslår fond med direkte støtte til grønne virksomheder

Hurtig og risikovillig investering i grønne virksomheder er nødvendig, lyder det fra Margrethe Vestager, der ifølge Børsen vil have en ny equityfond, der kan investere direkte i virksomhederne.
Foto: Jennifer Jacquemart / European Union
Foto: Jennifer Jacquemart / European Union

I stedet for at penge til grønne virksomheder skal kanaliseres gennem EU-landene med mål og milepæle, skal en ny EU-fond kunne kanalisere penge direkte ind i relevante virksomheder.

Det proklamerer den danske EU-Kommissær, Margrethe Vestager, til Børsen

”Det som vi i højere grad har brug for, det er jo hastighed i investeringsbeslutninger, og at de bliver truffet med henblik på at investere i Europa. Derfor foreslår jeg, at vi laver en equity-fond, hvor vi fra europæisk side investerer direkte i virksomheder og gerne i den mest risikobetoned del for på den måde at kunne trække privat kapital ind,” siger Vestager til avisen. 

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, lancerede tidligere på året idéen om en ny ”suverænitetsfond”, som skal hjælpe landene med at investere i grøn industri 

Kommissionen ventes at spille ud med et konkret forslag til fonden inden for få måneder. Det helt store spørgsmål er dog finansieringen af fonden. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også