CleantechWatch

Frankrig vil indføre grøn standard for selskaber i EU

Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, opfordrer EU til at indføre tvungen grøn standard for europæiske selskaber. Såkaldt "greenwashing" er stadig et problem, siger ministeren.

Foto: Alain Jocard/AFP / AFP

Frankrig opfordrer til, at EU indfører en tvungen grøn standard for europæiske selskaber og samtidig formulerer en fællesdefinition af "grønne" produkter.

Det siger Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, ifølge Financial Times.

I et interview med avisen opfordrer den franske finansminister til flere grønne tiltag i kampen mod CO2-udledning.

"Vi rykker os ikke hurtigt nok," siger Bruno Le Maire til Financial Times.

"Vi er ved at tabe CO2-kampen, og vi er nødt til at vinde den," fortsætter han.

Ministeren fortæller også, at Frankrig satser på at stoppe alle sine institutioners kulinvesteringer i Europa inden for ti år.

Bruno Le Maire siger til Financial Times, at grøn finansiering er essentiel i overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Såkaldt "greenwashing", hvor virksomheder pynter sig som klimavenlige uden egentlig at gøre noget for at mindske CO2-udledning, er dog fortsat et problem.

Samtidig anerkender han, at EU tager hånd om sagen med unionens planlagte taksonomi – et regelsæt, der skal fastsætte kravene for, hvornår og i hvor høj grad et produkt er grønt.

Det er dog nødvendigt, at der handles snart og inden udgangen af 2021, mener finansministeren.

Samtidig med Bruno Le Maires opråb er grønne tiltag undervejs andre steder i EU. Både den nye chef for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, og EU-Kommissionens topchef, Ursula von der Leyen, har opfordret til grønne tiltag.

Lagarde vil skrive klimaforandringer ind i ECB's strategi

Von der Leyens svendestykke bliver EU's store klimasats 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs