CleantechWatch

Frankrig vil indføre grøn standard for selskaber i EU

Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, opfordrer EU til at indføre tvungen grøn standard for europæiske selskaber. Såkaldt "greenwashing" er stadig et problem, siger ministeren.

Foto: Alain Jocard/AFP / AFP

Frankrig opfordrer til, at EU indfører en tvungen grøn standard for europæiske selskaber og samtidig formulerer en fællesdefinition af "grønne" produkter.

Det siger Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, ifølge Financial Times.

I et interview med avisen opfordrer den franske finansminister til flere grønne tiltag i kampen mod CO2-udledning.

"Vi rykker os ikke hurtigt nok," siger Bruno Le Maire til Financial Times.

"Vi er ved at tabe CO2-kampen, og vi er nødt til at vinde den," fortsætter han.

Ministeren fortæller også, at Frankrig satser på at stoppe alle sine institutioners kulinvesteringer i Europa inden for ti år.

Bruno Le Maire siger til Financial Times, at grøn finansiering er essentiel i overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Såkaldt "greenwashing", hvor virksomheder pynter sig som klimavenlige uden egentlig at gøre noget for at mindske CO2-udledning, er dog fortsat et problem.

Samtidig anerkender han, at EU tager hånd om sagen med unionens planlagte taksonomi – et regelsæt, der skal fastsætte kravene for, hvornår og i hvor høj grad et produkt er grønt.

Det er dog nødvendigt, at der handles snart og inden udgangen af 2021, mener finansministeren.

Samtidig med Bruno Le Maires opråb er grønne tiltag undervejs andre steder i EU. Både den nye chef for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, og EU-Kommissionens topchef, Ursula von der Leyen, har opfordret til grønne tiltag.

Lagarde vil skrive klimaforandringer ind i ECB's strategi

Von der Leyens svendestykke bliver EU's store klimasats 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs