Cleantech-løsninger i fokus på C40-topmøde i København

Under C40 World Mayors Summit i denne uge vil der være en række begivenheder med fokus på cleantech. Her er de cleantech-begivenheder, du skal holde særligt øje med.
Foto: Martin Lehmann/Politiken
Foto: Martin Lehmann/Politiken
AF JULIE SØGAARD OG SIMON VALEUR

C40-TOPMØDE

Flere centrale begivenheder har fokus på cleantech under C40 World Mayors Summit i København i denne uge. Det fortæller direktør for regioner i C40-netværket, Simon Kjær Hansen til CleantechWatch.

"Der kommer en lang række byledere og virksomhedsledere til København for at opleve de grønne løsninger, der er rigtig effektive. Så forventningen er, at mødet vil sætte skub på implementeringen af grønne løsninger i byer ved, at man kan tage inspiration fra de løsninger, som man kan se - ikke blot i København, men også i de byer, der kommer rejsende til mødet," siger Simon Kjær Hansen.

"Derfor siger vi, at alle byerne, der kommer til København, medbringer en ekstra kuffert, så de kan tage alle de bedste eksempler på grønne løsninger med sig hjem og dermed fremskynde implementeringen af lignende løsninger i de byer, de kommer fra," tilføjer han.

Simon Kjær Hansen fremhæver tre begivenheder under C40-topmødet, som er særligt interessant for virksomheder og andre aktører inden for cleantech:

 1. C40 City Solutions Platform live, onsdag 9:30-18, Blox
  "Onsdag er der en workshop, som er en del af City Solutions Platform, der er et initiativ, der fokuserer på innovation og som tager udgangspunkt i, at når man laver innovation på cleantech-området i byer, så kræver det, at man bringer en meget forskelligartet gruppe aktører sammen. Derfor er platformen og workshoppen et forsøg på at skabe et neutralt mødested for byer, virksomheder og vidensinstitutioner, hvor de samarbejde kan fremme innovation i forhold til de cleantechløsninger byerne får behov for."
   
 2. Cities & Business Forum, torsdag 8:30-16:30, Dansk Industri
  "Torsdag er der Cities & Business Forum, som er den store by- og virksomhedssamarbejds-event. Det vil være en kombination af plenarsessioner og workshops, hvor der særligt om eftermiddagen vil være fire sessioner, der ligeledes fokuserer på, hvordan man kan skabe innovative partnerskaber mellem byer og virksomheder om at finde grønne, vidensbaserede løsninger i byerne. Der er dermed afsat en hel dag til, hvordan byer og virksomheder kan levere på de skrappeste klimamål i Paris-aftalen."  
   
 3. Bloxhub, onsdag, torsdag og fredag
  "Hele Blox-bygningen bliver alle dagene, topmødet finder sted, en hub for cleantech-virksomheder, grønne teknologier og innovation i byer. Så der kommer i Blox til at være en lang række forskellige møder af varierende størrelse og format, hvor en udveksling af idéer, om hvordan man kan fremme de her teknologier i byerne, vil finde sted - også mere uformelt. Det vil være én stor lounge for de cleantech-partnere, der er en del af topmødet, hvor de kan udveksle idéer over en kop kaffe."

Topmødet er arrangeret i et samarbejde mellem C40, Realdania og Københavns Kommune.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også