CleantechWatch

Fortums metanolprojekt får 223 millioner kroner i støtte

Fortum og Perstorps fælles projekt modtager støtte fra svenske Energimyndigheten til at producere grøn metanol med mål om at nedbringe udledninger fra Perstorps kemiproduktion.

Foto: Fortum

Hvert år indkøber Perstorp 200.000 tons metanol, som skal bruges i kemiproduktionen. Men da den er fossil, skal den i stedet byttes ud med egenproduceret grøn metanol for at sænke CO2-udledningen.

Den egenproducerede metanol skal laves ved at opsamle og bruge kuldioxid fra produktion. Sammen med et nyt elektrolyseanlæg og biogas kommer anlægget op på at producere 200.000 ton bæredygtig metanol årligt. Projektet har fået navnet Projekt Air.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs