Dansk Miljøteknologi efterlyser større fokus på kendte teknologier i landbrugsudspil

Regeringen burde satse mere på eksisterende teknologier til at reducere landbrugets udledninger, mener brancheorganisationen.
Foto: Dansk Miljøteknologi //PR
Foto: Dansk Miljøteknologi //PR

Det er ikke hensigtsmæssigt, at regeringen i sit klimaudspil for landbruget fæstner en så stor del af sin lid til, at nye, uprøvede teknologier skal løfte dansk landbrug i retning af større drivhusgasreduktioner.

Det mener brancheorganisationen Dansk Miljøteknologi, der repræsenterer danske virksomheder inden for den miljøteknologiske sektor.

"Vi havde gerne set, at der satses mere på de klimareducerende teknologier, der allerede er udviklet og markedsføres. Vi ved at de er effektive, og at der er god samfundsøkonomi i dem," siger direktør Søren Bukh Svenningsen.

Står det til regeringen, skal landbruget reducere sine udledninger med i alt 7,1 mio. ton CO2e i 2030, hvoraf størstedelen – fem mio. ton – skal hentes fra nye teknologier, herunder pyrolyse. Resten skal findes ved blandt andet at udtage mere lavbundsjord.

"Selvfølgelig skal man også satse på udvikling, og vi er glade for, at der er fokus på de nye teknologier og bioøkonomi i udspillet. Men hvis man satsede mere på de teknologier, der allerede er på markedet, ville man få en større sikkerhed for, at vi når målene," siger Søren Bukh Svenningsen og nævner som eksempel moderne staldsystemer, der bidrager til at udsluse gyllen fra husdyrproduktion.

På sigt håber han, at de kommende landbrugsforhandlinger også kan udmønte sig i en egentlig strategi på området for bioøkonomi.

"Vi håber også, at de politiske forhandlinger om regeringens udspil fører til en beslutning om, at vi skal have en national strategi for bioøkonomi, som vi kender fra flere andre lande," siger Søren Bukh Svenningsen.

Klimadirektør kalder udspil ambitiøst: "Det er udviklingssporet der skal tages fat i" 

Pyrolysepioner jubler over regeringens klimaudspil for landbruget

Her er regeringens fulde klimaudspil for landbruget 

Regeringen vil reducere landbrugets udledning med yderligere 6,6 millioner ton 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også