CleantechWatch

Danfoss får kritik for håndtering af fabrikslukning

3F Kolding mener ikke, det er rimeligt, at medarbejdere forskelsbehandles i forbindelse med fastholdelsesbonus på Danfoss-fabrik, der lukker i 2022.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er kritisabelt, at såkaldte nøglemedarbejdere får en fastholdelsesbonus svarende til seks måneders løn, hvis de bliver på Danfoss' fabrik i Kolding, indtil den lukker i 2022, mens andre medarbejdere må nøjes med én måneds ekstra lån.

Det mener 3F Kolding, der siger til JydskeVestkysten, at man i stedet burde kigge på, hvor længe medarbejderen har ansat hos Danfoss, når der skal uddeles bonuser.

"Når der skal ske afskedigelser, vil vi stille krav om en mere ensartet model. Her gør du forskel på folk. Ikke ud fra kvalifikationer eller anciennitet, men ud fra hvem værkføreren lige synes er en nøglemedarbejder," siger Peter Andersen, formand for 3F Kolding, til JydskeVestkysten.

Danfoss udtaler til avisen, at aftalen er et forsøg på at fastholde særligt vigtige medarbejdere, så man kan opretholde produktionen og fastholde så mange arbejdspladser som muligt, indtil fabrikken lukker i 2022.

Danfoss-familie dropper udbytte i flere år 

Ingeniørstuderende vil arbejde for Danmarks grønne virksomheder

Ny alliance vil indfri varmesektorens klimapotentiale 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs